Hypofyseadenoom – Hoe zat het ook alweer?

Bijnier- en hypofyseaandoeningen zijn zeldzame endocriene ziekten. Een arts of verpleegkundige komt gedurende zijn of haar loopbaan één, soms twee patiënten tegen met een van deze ziekten. Dat geldt ook voor bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen die met mensen te maken krijgen die met moeite hun werk kunnen volhouden. Vaak weten ze welke zeldzame aandoening zij hebben, maar even zo vaak is er helaas helemaal geen passende diagnose gesteld. Diagnostische delay komt regelmatig voor.
Waar kan de bedrijfsarts, verzekeringsarts of de arbeidsdeskundige rekening mee houden? Het antwoord op deze vraag staat in de factsheets over Bijnierschorsinsufficiëntie, hypofyseaandoeningen en het Syndroom van Cushing. Deze factsheets zijn gemaakt om genoemde professionals te helpen wanneer zij denken ‘Hoe zat het ook al weer?’.

De factsheet zijn gepubliceerd op de website Werkwijzer.online, de website die de veelvoorkomende vragen beantwoord van mensen met een hypofyse- of bijnieraandoening in relatie tot het werk.

klik op de tekst en vind de juiste informatie
Klik op de tekst vind de juiste informatie
Klik op de tekst vind de juiste informatie

Werkwijzer.online is een onderdeel van het project Arbeidsparticipatie en chronisch ziek zijn. Een project dankzij financiële steun van ZonMw en diverse partijen – NVE, NHS, NVALT, Bijniervereniging NVACP, NVVG, NVvA, LWEV – met coördinatie door BijnierNET.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *